City Bike tours

stadsfiets tour Paramaribo

Na aankomst in een vreemde stad is het heel fijn om de belangrijke aspecten van die stad te ontdekken. Al fietsend neemt onze gids u mee door de geschiedenis van onze "houten stad" Paramaribo.

Lees verder

City biketour by night

De Paramaribo city tour by night is een tour die je de smaak geeft van het nachtleven in Paramaribo. 

Lees verder

Plantage Tours

Plantage Peperpot Fietstour

Peperpot is een plantage aan de overkant van de Suriname Rivier, niet ver van Paramaribo. Peperpot is een oude koffie- en cacaoplantage die in het begin van de 19e eeuw is opgezet en lang door de familie Jansen in beheer is geweest.

Lees verder

Fort Nieuw Amsterdam - Plantage Peperpot Fietstour

Fort Nieuw Amsterdam is in de 18e eeuw gebouwd om de plantages dichtbij de monding van de Suriname en Commewijne Rivier te beschermen tegen piraten en andere indringers. Het fort bestaat uit aarden wallen en een binnenterrein, dat gedeeltelijk Openluchtmuseum geworden is. Peperpot is een oude koffie- en cacaoplantage die in het begin van de 19e eeuw door de familie Jansen in beheer is genomen. Op het terrein staan nog twee oude plantagewoningen - waarvan de directeurswoning prachtig is gerestaureerd- , een koffieloods uit 1802, en een koffie- en cacaofabriek. De productie werd pas stopgezet in 1996.

Lees verder

Doe-het-zelf Tours

Zelfstandige 2 daagse Commewijne fietstocht

Op eigen houtje met de fiets naar plantages Commewijne? Dat kan met onze zelfstandige fietstour. U krijgt van ons een uitgebreide routebeschrijving, een fiets en een voucher voor de overnachting op de plantage mee.

Lees verder

Zelfstandige fietstocht Commewijne 4 dagen

Deze zeer afwisselende fietstocht geeft u een goed beeld van het koloniale verleden en het leven van nu in het district Commewijne. Na de afschaffing van de slavernij in 1863 werden er contractarbeiders uit india en  Indonesië (voornamelijk van het eiland Java)  aangetrokken om op de plantages te werken. Vandaar dat het district Commewijne tegenwoordig bevolkt is door ongeveer 50% Javanen en 30% Hindoestanen. De overige 20% zijn Afro-Surinamers, Chinezen, Europeanen e.a..

Lees verder

Zeeschildpadden Tours

Braamspunt Avond tour

Ontdek de strand- en zeeschildpadden tijdens deze zeeschildpadden avondtour

Lees verder

Kano Tours

Stuwmeer KanoTour

Het stuwmeer is een indrukwekkende wateroppervlakte met honderden eilandjes (vroegere bergtoppen) omringd door een heldere groene kleur van het water. Op het stuwmeer krijg je een overweldigend gevoel van vrijheid en kun je uitermate genieten van de natuur.

Lees verder

Coesewijne Kanotour

Het Coesewijne Natuurreservaat, iets ten zuidwesten van Paramaribo is een bijzonder gebied. Een totaal ander natuurgebied dan de regenwoudgebieden die zuidelijker in Suriname liggen. In dit waterrijke gebied met vloedbossen, zwampen en savannes, gaan we op zoek naar de reuzenotters, zeekoeien, capibara’s, kaaimannen, apen en een grote hoeveelheid bijzondere vogels waaronder de tot de verbeelding sprekende apenarend (Harpij). Dit is een prachtig avontuur voor jong en oud.

Lees verder

Brownsberg Kanotour

Beleef het natuurpark Brownsberg op een andere manier en geniet van een nachtje slapen onder een mooie sterrenhemel op een onbewoond eiland op het Brokopondo stuwmeer.

Lees verder

MTB Tours

Katwijk Plantage Mountainbike Tour

Combineer de geschiedenis van Suriname met lekker actief bezig zijn. Maar .... je moet er niet vies van zijn om om ook echt vies te worden. In de regentijd zijn enkele wegen drassig. Dan is het letterlijk vallen en opstaan. Lekker rollen in de modder!

Lees verder

Spoorbaan MTB tour 2 dagen

Dit is een afwisselende tweedaagse Mountainbike Tour door het savannegebied in de omgeving van de camping Palulu achter vliegveld Zanderij. Deze tour is geschikt voor een ieder die plezier heeft in sportief bezig zijn en niet bang is om grenzen te verleggen.

Lees verder

Brownsberg Mountainbike Tour 3 dagen

De Brownsberg Mountainbike Tour van drie dagen is een combinatie van sportieve uitdaging en de prachtige natuur van Suriname. Deze mooie en uitdagende mountainbike tour brengt ons op de top van het Brownsberg Natuurpark, zo'n 500 m boven de zeespiegel.

Lees verder

Powa Challenge Moutainbike Tour 4 dagen

Als je de normale mountainbike tours van 'Fietsen in Suriname' al hebt meegemaakt of als je een ervaren mountainbiker of een goede fietser bent, meld je dan aan voor de Powa Challenge MTB tour. 'Zie' en 'doe' Suriname eens op een andere manier! De Powa Challenge MTB tour is een ZEER PITTIGE mountainbiketour met veel klimwerk. De tour start bij de Brug over de Suriname rivier te Carolina. We fietsen langs ‘Blaka Watra’ naar het Brokopondo stuwmeer en eindigen na drie dagen op Brownsberg. De tocht gaat dwars door verschillende landschappen (bostypes), heuvelland en over verschillende ondergronden. In het gebied vinden voornamelijk mijnbouwactiviteiten (goud en steenslag) en houtkap plaats.

Lees verder

Apoera Mountainbike Challenge

Een ware uitdaging om met de mountainbike het binnenland van Suriname te verkennen! We fietsen door het savannegebied en over bauxietwegen. De tocht bestaat uit 5 fietsétappes van in totaal 300 km lang. In het programma zit er ook  boottrip Apoera naar Nickerie en een bezoek aan het waterrijke vogelnatuurgebied Bigipan met overnachting. De étappes variëren van 60 tot 75 km en verschillen enigszins in zwaarte.

Lees verder

Jungle Tours

Brownsberg Natuurpark 1 daagse Tour

Het Brownsberg Natuurreservaat ligt op 3 uren rijden van Paramaribo in het district Brokopondo en bestrijkt ongeveer 12.000 ha. Onderweg in de bus vertelt de gids u het verhaal van bauxiet, energiewinning en de transmigratiedorpen die u passeert naar Brownsberg toe. Al aan de voet van de Brownsberg heeft u een prachtig uitzicht over het Brokopondo stuwmeer. Eenmaal aan de top - 500 m - is het uitzicht grandioos en kunt u mooie foto's maken. 

Lees verder

Brownsberg Tour 2 daagse tour

Het Brownsberg Natuurreservaat ligt op 3 uren rijden van Paramaribo in het district Brokopondo en bestrijkt ongeveer 6.000 ha. Onderweg in de bus vertelt de gids u het verhaal van bauxiet, energiewinning en de transmigratiedorpen die u passeert naar Brownsberg toe. Al aan de voet van de Brownsberg heeft u een prachtig uitzicht over het Brokopondo stuwmeer. Eenmaal aan de top - 500 m - is het uitzicht grandioos en kunt u mooie foto's maken. Het Natuurpark staat hoog aangeschreven door zijn biodiversiteit. Er komen maar liefst zo'n 1.450 verschillende soorten planten voor en 350 soorten vogels, en 8 Surinaamse apensoorten. Op de berg kunt u veel wilde dieren spotten zoals boskonijnen, vlinders, trompetvogels, kikkers, slangen, toekans, papagaaien en doodskopaapjes. De kans is groot dat u ook de brulapen gaat horen.

Lees verder

Avanavero Jungle Tour

Dit is een spannende jeeptour dwars door het Surinaamse oerwoud naar de grens van Suriname en Guyana. Het gebied is dun bevolkt en rijk aan wildlife. We overnachten afwisselend in hangmatten onder de sterrenhemel en in bedden op een eiland midden in de rivier. Avanavero, een tour met veel flora en fauna, avontuur en cultuur! Een unieke belevenis.

Lees verder