Powa Challenge Moutainbike Tour 4 dagen

Specs
Prijs per persoon: 
€399.00
Dagen: 
4
Afstand: 
160km
Personen: 
4

Programma

Dag 1

De tour start over de rivier bij Carolinabrug, waar we meteen een kleine korte klim aangaan. We fietsen langs indianendorpen met fraaie namen als ‘Pierre kondre’, ‘Redi doti’ en ‘Kasipora’. Voorbij de afslag naar Blaka Watra gaan we rechts af naar het zuiden. De ondergrond is lekker om op te fietsen: hard zand met hier en daar wat stenen. De route kent kleine klimmetjes van ongeveer 400 m waar je benen alvast kunnen wennen aan stevige fietsuren. Na ruim 30 km komen we aan op een brede weg die onderhouden wordt door het bedrijf die aan steenslag mijnen doet in dit gebied. We komen grote trucks met steenslag voor de wegenbouw tegen. Racen maar! Bij het verlaten van deze grote brede weg is het nog enkele kilometers fietsen waarvan het laatste gedeelte een heftige klim is. Aan het einde komen we op het plateau van Dubios Hill. We genieten van het fantastische uitzicht. Hier zetten we tenten op en brengen we de eerste nacht door. (53 km)

Dag 2

De tweede dag is in één woord: Pittig! Een dag fietsen door een zeer heuvelachtige landschap door een mooi natuurgebied. We moeten onze energie goed verdelen, want het wordt een zware dag. Maar vergeet vooral niet te genieten! Aan het eind van deze dag, 45 km in de benen en tientallen heuvels/ bergen achter de rug komen we aan bij de Stuwdam van het Brokopondomeer. We smullen van onze welverdiende maaltijd en slapen in luxe Cabana's te Afobaka Resort. (45 km)

Dag 3

Na het ontbijt stappen we weer op de mountainbike en kijken we na enkele kilometers vanaf de stuwdam over het Brokopondomeer. Om op te warmen rijden we de volgende acht kilometer over de verharde weg. Daarna verlaten we de deze weg voor een uitermate mooie mountainbikewegroute die ons brengt naar het dorp Brownsweg. Dit dorp is aan de voet van Brownsberg. Vanaf dit dorp hebben we nog  15 km te bedwingen om op het plateau van Brownsberg te komen. We overnachten boven op de Brownsberg - 500 m hoog-  zelf in hangmatten/tenten. (47 km)

Dag 4

De laatste dag zetten we de fietsbenen in om in Brownsberg Natuurpark lopend af te dalen om naar de Leo- en Irenewatervallen te gaan. Begin van  de middag dalen we op de mouintainbike af naar Stone Eiland. Hier kunnen we ons wassen en omkleden. De terugreis gaat per auto naar Paramaribo. (19 km)

Inclusief: mountainbike, gids, overnachtingen, maaltijden en transport.

 

NIET  VERGETEN MEE TE NEMEN:

·         Baddoek
·         Laken
·         Fietsbroek
·         zaklamp
·         Muggen spray
·         Zonnebrandolie
·         Zonnebril
·         Waterdichte tas (voor camera’s en andere waardevolle spullen)
·         Fietshelm  (indien je deze zelf hebt)
·         Pedalen en fiets schoenen (indien je deze zelf hebt)
·         Waterbidon

VEEL GESTELDE VRAGEN

HOE IS HET WEER?

Door de wind merk je niet hoe fel de zon is, dus je moet jezelf goed beschermen en regelmatig insmeren met een beschermingslotion van tenminste factor 30.

IS HET EEN ZWARE TOCHT?

Het is een vrij pittige tocht met flink wat klimmen en afdalen over onverharde wegen. Daarnaast worden er behoorlijk wat kilometers per dag gemaakt. Een goede conditie en gezondheid is dus aan te raden op deze tour. Mocht u bepaalde gezondheidsklachten hebben maar wel meewillen op deze Powa Challenge MTB tour, geef dit dan aan ons door!

WAT VOOR FIETS WORDT ER GEBRUIKT?

Voor deze tour gebruiken we Cannondale mountainbikes met hydraulische schijfremmen.

KAN IK ZONDER ERVARING MEE?

Enige mountainbike en/of het fietsen van langere afstanden is aan te raden voor deze tour. Een aantal dagen voor de start van de tour wordt een “testrit” gereden met alle deelnemers. Tijdens deze tour wordt het niveau bepaald en wordt een advies uitgebracht of het verstandig is om wel of  niet deel te nemen aan de tour.

ZIJN ER GEVAARLIJKE DIEREN?
In principe vind je geen gevaarlijke dieren op deze mountainbiketour, wel heb je in de schemering te maken met muggen. Een goede bescherming met lange mouwen, een lange broek en het middel Deet is dan ook aan te bevelen. 

MOET IK SPECIALE UITRUSTING KOPEN?

Het grootste deel van de uitrusting wordt door 'Fietsen in Suriname' ter beschikking gesteld, maar als je twijfelt over je uitrusting neem dan contact met ons op. Een echte fietsbroek is aan te raden maar deze zit niet in ons pakket wel is het mogelijk om bij ons fietskleding van ons eigen merk te bestellen! Wanneer je over een eigen helm en fietsschoenen beschikt vragen wij je deze zelf mee te nemen, Een uitgebreide paklijst ontvang je bij boeking.
 

MOET IK ZELF ETEN, DRINKEN EN SLAAPBENODIGDHEDEN MEENEMEN?

Eten en drinken, en slaappullen als hangmat, tent en kookgerei zit in het tourpakket inbegrepen. Mocht je speciale wensen hebben voor het eten, geef dit dan op tijd aan ons door. Soms zal het zijn dat je speciale voeding zelf moet meenemen omdat niet alles makkelijk te verkrijgen is in Suriname. Wil je een deken voor de nacht, neem deze dan zelf mee. 

IS ER EEN LEEFTIJDSGRENS?
In principe hanteren wij geen leeftijdsgrens. We vinden het veel belangrijker dat je over een flexibele instelling en teamgeest beschikt. Dit is een trip door een ruig en onbewoond natuurgebied waar de kans bestaat dat als gevolg van lokale omstandigheden afgeweken moet worden van de vooraf geplande route e.d..