Coesewijne Kanotour

Specs
Prijs per persoon: 
€200.00
Dagen: 
2
Personen: 
4

Programma

Dag 1

Onze reis begint in Paramaribo waar we verzamelen bij “Fietsen in Suriname” en per jeep samen met de kano’s op een trailer met boten naar het startpunt van de reis gebracht worden, de Boven Coesewijne Rivier. Een reis per jeep van 2,5 uur langs het vliegveld Zanderij en vervolgens door de Coesewijne. Eenmaal in de boot,  banen we ons een weg over de smalle Boven Coesewijne Rivier. Bij laag water moeten we regelmatig de boot uit om deze langs obstakels en omgevallen bomen te slepen. We maken vandaag laat kamp. Niets is heerlijker dan genieten van alle geluiden in het oerwoud onder het genot van een goede maaltijd . Naast onze groep is er in de verste verte niemand te verkennen. De drukke stad is ver weg. Alleen wij en de jungle.  

Dag 2

Vandaag varen we de Goliath Kreek af naar de aansluiting met de Coesewijne Rivier. Hier varen we door het Coesewijne Natuurreservaat, passeren Pakoeli - het oude Stinasu basiskamp - , en stoppen we met grote regelmaat onderweg om van deze bijzondere omgeving te genieten. We zien veel bijzondere vogels zoals de visarend,  wevervogel en  verschillende soorten papegaaien. Op een mooi rustige plek langs de rivier gaan we aan wal en maken onze lunch klaar. Hierna beginnen we aan ons laatste traject en varen terug naar Pakoeli waar de jeep klaar staat. Aan het eind van de dag zullen we in Paramaribo aankomen.

Inclusief: gids, overnachting in tent of hangmat, alle maaltijden, transport, kano's en bijbehoren, kampeeruitrusting. 

VEELGESTELDE VRAGEN

HOE IS HET WEER?
Door de wind merk je niet hoe fel de zon is, dus je moet jezelf goed beschermen en regelmatig insmeren met een beschermingslotion van tenminste factor 30.

IS HET EEN ZWARE TOCHT?
Nee, iedereen met een normale conditie en goede gezondheid kan deelnemen aan deze kanotocht. Het is geen race, en de bedoeling is om op een actieve manier te genieten van deze bijzondere omgeving.

WAT VOOR KANO WORDT ER GEBRUIKT ?
Voor deze reis gebruiken we een 2-peroons kano. De boot heeft een comfortabele rugleuning, voldoende bagageruimte voor meerdaagse expedities

KAN IK ZONDER ERVARING MEE?
In principe kan iedereen zonder enige kano-ervaring deelnemen aan deze reis. Wel adviseren we reizigers zonder kano-ervaring vooraf een paar keer een kano te huren om zo enige ervaring op te doen. Er gaat tijdens deze reis een zeer ervaren begeleiding mee die je tijdens de reis met raad en daad bijstaat.

ZIJN ER GEVAARLIJKE DIEREN?
In principe vind je geen gevaarlijke dieren, wel heb je in de schemering te maken met muggen en een goede bescherming in de vorm van lange mouwen en het middel Deet is dan ook aan te bevelen voor deze reis.       

MOET IK SPECIALE UITRUSTING KOPEN?
Het grootste deel van de uitrusting wordt door de uitvoerder ter beschikking gesteld, maar als je twijfelt over je uitrusting bel ons dan even.  Een uitgebreide paklijst ontvang je bij boeking.

IS ER EEN LEEFTIJDSGRENS?
In principe hanteren wij geen leeftijdsgrens. We vinden het veel belangrijker dat je over een flexibele instelling en teamgeest beschikt. Dit is een reis door een ruig en onbewoond natuurgebied waar de kans bestaat dat als gevolg van lokale omstandigheden afgeweken moet worden van de vooraf geplande route e.d.. Ook kan het wel eens voorkomen dat we niet op plek A maar op plek B de tent opzetten of ergens langer blijven omdat het weer het niet toe laat om verder te varen.

NIET INBEGREPEN IS: verzekering, uitgaven van persoonlijke aard.