Zelfstandige fietstocht Commewijne 4 dagen

Specs
Prijs per persoon: 
€195.00
Dagen: 
4
Afstand: 
100km
Personen: 
2

Programma

Commewijne is de afgelopen jaren een uitstekend fietsgebied gebleken. Tijdens deze fietstocht komen we langs de oude plantages, woonwijken en landbouwgronden. Er wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van het gebied en haar plantages. Ook krijgt u een beeld over de woon- en leefgewoontes van de verschillende bevolkingsgroepen van het district. Een prachtige tocht voor de echte fietsliefhebber!

Dag 1

De eerste dag fiets u van uit het centrum van  Paramaribo naar de aanmeersteiger geneemd "Platte Brug". Hier meren kleinen houten boten aan. U steekt de Suriname Suriname rivier over naar de plaatst meerzorg. Vanuit hier fiets u naar de oude Koffie en Cacao Plantage Peperpot. Perperpot is niet alleen een oude verlaten plantages, maar is ook een natuur park. Er bestaat de mogelijkheid om verschillen vogels en apen soorten te zien. Na het verlaten van Peperpot, fiets u lang de woonwijken van voornamelijk Hindoestane en Javanen, naar Nieuw Amsterdam. U verblijf in Nieuw Amsterdam bij het nieuw op te zetten verblijf, genaamd " Bastion". Nadat u bent ingecheckt, kunt u een bezoek brengen aan het openlucht Museum en ook de omgeving verkennen. Er zijn vele kleine Vis verwerkingsbedrijfje op Nieuw Amsterdam, zoals Vis-rokerijen. Eind van de dag kunt u genieten van de zons ondergang op de pier.

Dag 2

Na een goed ontbijt  fietst u naar de achterkant van het fort, waar u een boot kunt nemen om over te steken naar Rust & Werk. plantage Mariënburg waar het suikerverleden van Suriname in de oude verlaten suikerfabriek tot leven komt. Vervolgens steekt u met een bootje de Commewijne Rivier over naar plantage Frederiksdorp. Op deze nu geheel gerestaureerde oude koffieplantage en oude politiepost kunt u een drankje nuttigen. U kunt door fietsen naar langs Mariënbosch naar Kroonenburg om vervolgens weer de Commewijne Rivier over te steken naar Alkmaar. Vanuit Alkmaar fiets u langs  plantage Tamanredjo, een dorp met voornamelijk Javananen, naar Hotel "de  Plantages". 

Dag 3

Een rustdag op "De Plantage". Lekker genieten van de rust bij uw huisje en bij het zwembad. Wanneer u zin heeft, kunt u in de ochtenduren meegaan op een boswandeling of gaan vogelspotten. 

Dag 4

Vanuit 'De Plantage" fietst u op uw eingen tijd en gemak terug naar Paramaribo . U komt weer langs Peperpot.  U fietst vervolgens naar Meerzorg. Deze was vroeger een suikerriet plantage. Op Meerzorg wonen voornamelijk hindoestaen en er zijn vele zakepanden langs de grote weg en de weg is ook druk. Dit omdat Meerzorg de toegangspoort is naar Paramaribo. Hier kunt u een u met een tentbootje oversteekt naar de Waterkant bij Paramaribo.

Inclusief: fiets, 3 x overnachtingen, 3 x ontbijt en routeboekje.  

 Exclusief: lunch, diners en kosten bootoversteek.