Stuwmeer KanoTour

Specs
Prijs per persoon: 
€75.00
Dagen: 
1
Uren: 
4

We rijden vanuit Paramaribo naar de STUWDAM. Onderweg naar de dam, vertelt de gids over het gebied waar we doorheen rijden: de bevolking alsook de economische activiteiten (goud, hout, steenslag en toerisme). Bij Afobakka laten we de kano’s in het water en varen we voorlangs de dam om wat foto’s te maken van dit mega waterwerk. We peddelen verder rond enkele kleine eilanden en verkennen de omgeving. Dit is echt genieten: het uitzicht en die rust.
Door tussen de dode bomen te peddelen kun je tevens de een en ander rustende vogel van dichtbij bekijken. We varen op onze gemak rond en maken een stop op een van de velen eilanden. We hebben visgerei, lunch pakket en hangmatten bij ons. Je kan kiezen om te gaan vissen op Piranha, zwemmen in het meer of te relaxen in de hangmat. We genieten samen van de lunch. Als we het eiland verlaten gaan we terug naar het eindpunt om per auto terug te rijden naar Paramaribo.
 

VEELGESTELDE VRAGEN

HOE IS HET WEER? 
Door de wind merk je niet hoe fel de zon is, dus je moet jezelf goed beschermen en regelmatig insmeren met een beschermingslotion van tenminste factor 30.

IS HET EEN ZWARE TOCHT? 
Nee, iedereen met een normale conditie en goede gezondheid kan deelnemen aan deze kanotocht. Het is geen race en de bedoeling is om op een actieve manier te genieten van de bijzondere omgeving.

WAT VOOR KAYAK WORDT ER GEBRUIKT? 
Voor deze reis gebruiken we de nieuwe Tarpon 160 Sit on Top kayaks. De vlakke bodem in de kuip zorgt voor een stabiele boot, terwijl zijn lengte en geringe diepgang zorgen voor voldoende snelheid. De boot heeft een comfortabele rugleuning, voldoende bagageruimte voor meerdaagse expedities, twee kuipluiken en een groot ovaal luik. Lengte 4,27 meter/breedte 71cm/gewicht 28 kg, kortom de ideale boot voor deze trip!

KAN IK ZONDER ERVARING MEE? 
In principe kan iedereen zonder enige kano ervaring deelnemen aan deze reis, wel adviseren we reizigers zonder kano ervaring vooraf een paar keer een kano te huren om zo enige ervaring op te doen.  Er gaat tijdens deze trip zeer ervaren begeleiding mee die je tijdens de reis met raad en daad bij staat.

ZIJN ER GEVAARLIJKE DIEREN? 
In principe vind je geen gevaarlijke dieren, wel heb je in de schemering te maken met muggen. Een goede bescherming in de vorm van lange mouwen, een lange broek en het middel Deet is dan ook aan te bevelen..       

MOET IK SPECIALE UITRUSTING KOPEN? 
Het grootste deel van de uitrusting wordt door Fietsen in Suriname ter beschikking gesteld, maar als je twijfelt over je uitrusting bel ons dan even op. Een uitgebreide paklijst ontvang je bij boeking.

IS ER EEN LEEFTIJDSGRENS? 
In principe hanteren wij geen leeftijdsgrens. We vinden het veel belangrijker dat je over een flexibele instelling en teamgeest beschikt. Dit is een trip door een ruig en onbewoond natuurgebied waar de kans bestaat dat als gevolg van lokale omstandigheden afgeweken moet worden van de vooraf geplande route e.d.

                                                                                                            
NIET INBEGREPEN IS: Verzekering, uitgaven van persoonlijke aard.