Avanavero Jungle Tour

Specs
Prijs per persoon: 
€450.00
Dagen: 
5
Personen: 
4

 

Dag 1

Vanuit Paramaribo rijden we langs het vliegveld Zanderij naar het zuidwesten van Suriname. Ter hoogte van de luchthaven rijden we de onverharde bosontsluitingsweg op richting Apoera. We rijden langs drie Indianendorpen Pikin Saron, Alfonsdorp en Jozefdorp, en het Marrondorp Witagron. De eerste nacht brengen we door bij de Van Ams Kreek. In de stroomversnelling in de kreek is er gelegenheid om af te koelen en ons op te frissen. De nacht brengen we door in een hangmattenkampje.

Dag 2

Na een spannende nacht in de jungle pakken we alles weer in en rijden we naar Avanavero. De route wordt niet zo vaak gebruikt. Daarom zullen we onderweg af en toe worden opgehouden door omgevallen bomen. Met een kettingzaag ruimen we deze bomen uit de weg. De kans op het zien van dieren is groot omdat in dit gebied weinig mensen komen. Tegen het einde van de ochtend komen we bij de Kabaleborivier. Per boot steken we over naar het eiland Wanawiro waar we de komende twee nachten zullen doorbrengen in de lodge. Hier zijn comfortabele bedden met klamboe en sanitaire voorzieningen. Ter plekke is er volop mogelijkheid om in het water te plonsen en te genieten van de Avanavero vallen. Als de waterstand het toelaat, gaan we eeuwenoude petrogliefen bekijken op rotsblokken. In de avonduren gaan we op kaaimannentocht. We zoeken ook naar andere wilde dieren die 's nachts actief zijn en ons pad kunnen kruisen.

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we voor een stevige wandeling en beklimming van de Avanaveroberg. Op de top van de berg staat een oude telefoonmast, een overblijfsel van de vele activiteiten die in de jaren zeventig plaatsvonden in dit gebied. Na een inspannende klim rusten we uit en genieten van de rust en het uitzicht. Via de andere kant van de berg dalen we af en worden we terug naar de rivier gebracht. Later in de middag kan er nog worden gezwommen. En lekker relaxen bij de vallen of vissen in de rivier.

Dag 4

Vandaag doen we rustig aan en genieten we van de omgeving. Na de middag verlaten we de lodge en rijden we richting Apoera. We nemen een kijkje in dit stadje dat van origine een Indianendorp is. Tegen het einde van de middag laten we Apoera achter ons en rijden we richting Blanche Marie. We rijden een gedeelte in het donker, zo is de kans groter dat we wildlife kunnen spotten. In het donker komen we aan bij Blanche Marie waar we overnachten in hangmatten.

Dag 5

We worden wakker in een hele nieuwe omgeving die we gisteren in het donker niet goed konden verkennen. Puur natuur. Na het ontbijt lopen we naar de Blanche Marie vallen, een korte wandeling van ongeveer een kwartier. We kunnen ons lekker baden onder de vallen en zonnebaden op de grote rotsblokken in de rivier. Aan het eind van de ochtend rijden we richting Paramaribo, waar we aan het begin van de avond aankomen.