Brownsberg Kanotour

Specs
Prijs per persoon: 
€325.00
Dagen: 
3
Personen: 
4

 

PROGRAMMA

Dag 1

We vertrekken vroeg van Fietsen in Suriname tegenover de Palmentuin met de bus naar Brownsberg. Het Brownsberg Natuurreservaat ligt op 3 uren rijden van Paramaribo in het district Brokopondo en bestrijkt ongeveer 6.000 ha. Onderweg in de bus vertelt de gids u het verhaal van bauxiet, energiewinning en de transmigratiedorpen die u passeert naar Brownsberg toe. Al aan de voet van de Brownsberg heeft u een prachtig uitzicht over het Brokopondo stuwmeer. Eenmaal aan de top - 500 m - is het uitzicht grandioos en kunt u mooie foto's maken. Op de berg kunt u veel wilde dieren spotten zoals boskonijnen, vlinders, trompetvogels, kikkers, slangen en doodskopaapjes. De kans is groot dat u ook de brulapen gaat horen. We verkennen de omgeving en genieten van een drankje en een snack voordat we de wandeling starten naar de Leoval en Ireneval. Onder de Ireneval genieten we van een massage van het vallende water. We wandelen terug naar het plateau van Brownsberg. Tijd voor de lunch. In de middag zijn we vrij. We hangen de hangmatten op en genieten van het diner en een mooie avond, 500 meter hoog boven het oerwoud.

Dag 2 

In de ochtend lopen we van het plateau naar de Witti-kreek. Hier nemen we een frisse duik om vervolgens verder te wandelen naar het stuwmeer. We lopen door gebieden waar naar goud wordt gezocht. Dat gaat u met eigen ogen zien. Aan het begin van de middag komen we aan het bij het Brokopondo stuwmeer waar de kano's klaar liggen. Maar eerst de  lunch! Na de maaltijd stappen wij in de kano en varen naar een onbewoon eiland midden in het meer. We pakken eerst de spullen uit, zetten de tenten op, en maken een mobiele keuken. Dan is het tijd om te zwemmen, vissen en relaxen. Tijdens de schemering maken we het eten klaar en genieten van onze maaltijd onder een mooie sterrenhemel.

Dag 3

Na een heerlijke nacht op het onbewoonde eiland, nemen we een frisse duik in het water en maken ons ontbijt klaar. Na de maaltijd pakken we onze spullen in en gaan we weer varen. Met de kano slalommen we tussen de vele bomen door die nog steeds uit het stuwmeer steken. We varen naar Stone Island. Hier maken we de boten schoon en nemen nog een laatste duik in het meer. We genieten van de lunch en laden de boten op de trailer om terug te gaan naar Paramaribo.

Inclusief: gids, alle transporten, kano's en toebehoren, alle maaltijden, drankjes, snacks, kampeermateriaal, en reddingsvesten.

 

 

VEELGESTELDE VRAGEN

HOE IS HET WEER?
Door de wind merk je niet hoe fel de zon is, dus je moet jezelf goed beschermen en regelmatig insmeren met een beschermingslotion van tenminste factor 30.

IS HET EEN ZWARE TOCHT?
Nee, iedereen met een normale conditie en goede gezondheid kan deelnemen aan deze kanotocht. Het is geen race, en de bedoeling is om op een actieve manier te genieten van deze bijzondere omgeving.

WAT VOOR KANO WORDT ER GEBRUIKT ?
Voor deze reis gebruiken we een 2-peroons kano. De boot heeft een comfortabele rugleuning, voldoende bagageruimte voor meerdaagse expedities

KAN IK ZONDER ERVARING MEE?
In principe kan iedereen zonder enige kano-ervaring deelnemen aan deze reis. Wel adviseren we reizigers zonder kano-ervaring vooraf een paar keer een kano te huren om zo enige ervaring op te doen. Er gaat tijdens deze reis een zeer ervaren begeleiding mee die je tijdens de reis met raad en daad bijstaat.

ZIJN ER GEVAARLIJKE DIEREN?
In principe vind je geen gevaarlijke dieren, wel heb je in de schemering te maken met muggen en een goede bescherming in de vorm van lange mouwen en het middel Deet is dan ook aan te bevelen voor deze reis.       

MOET IK SPECIALE UITRUSTING KOPEN?
Het grootste deel van de uitrusting wordt door de uitvoerder ter beschikking gesteld, maar als je twijfelt over je uitrusting bel ons dan even.  Een uitgebreide paklijst ontvang je bij boeking.

IS ER EEN LEEFTIJDSGRENS?
In principe hanteren wij geen leeftijdsgrens. We vinden het veel belangrijker dat je over een flexibele instelling en teamgeest beschikt. Dit is een reis door een ruig en onbewoond natuurgebied waar de kans bestaat dat als gevolg van lokale omstandigheden afgeweken moet worden van de vooraf geplande route e.d.. Ook kan het wel eens voorkomen dat we niet op plek A maar op plek B de tent opzetten of ergens langer blijven omdat het weer het niet toe laat om verder te varen.

NIET INBEGREPEN IS: verzekering, uitgaven van persoonlijke aard.