Brownsberg Mountainbike Tour 3 dagen

Specs
Prijs per persoon: 
€325.00
Dagen: 
3
Afstand: 
80km
Personen: 
4

Programma

Dag 1

In de vroege ochtend vertrekken we vanuit "Fietsen in Suriname" , naast 'Zus en Zo', per bus naar de oude plantage Berg en Dal. Vanaf dit punt fietsen we op de mountainbike langs verschillende dorpen naar de top van de Brownsberg. Op de berg aangekomen kunnen we genieten van een welverdiende lunch. Na de lunch is er tijd om te rusten en/of een wandeling te maken op het plateau van de berg. We genieten van het fraaie uitzicht op het Brokopondo stuwmeer.

Dag 2

Na het ontbijt maken we ons klaar voor de wandeling naar de Witti Kreek. In de regentijd kan deze wandeling een glibberig avontuur zijn, maar bij aankomst worden we beloond met een volle kreek water. Hier kunnen we lekker zwemmen en relaxen. Vervolgens keren we terug naar het bergplateau waar we gaan lunchen. De rest van de middag is vrij te besteden. Later in de avond eten we gezellig samen terwijl de avondgeluiden van het oerwoud een mooi decor vormen. 

Dag3

Na het onbijt maken we een wandeling naar de Leo- en Irene-watervallen. Bij terugkomst op het bergplateau gaan we de afdaling inzetten met onze mountainbike. Onderaan de berg in het dorp Brownsweg nuttigen wij onze lunch. Bij Berg en Dal wacht de bus ons op, en keren we terug naar Paramaribo.

Inclusief: mountainbike, gids, overnachtingen in hangmat, maaltijden en transport.

 

VEEL GESTELDE VRAGEN

HOE IS HET WEER?

Door de wind merk je niet hoe fel de zon is, dus je moet jezelf goed beschermen en regelmatig insmeren met een beschermingslotion van tenminste factor 30.

IS HET EEN ZWARE TOCHT?

Het is een vrij pittige tocht met flink wat klimmen en afdalen over onverharde wegen. Daarnaast worden er behoorlijk wat kilometers per dag gemaakt. Een goede conditie en gezondheid is dus aan te raden op deze tour. Mocht u bepaalde gezondheidsklachten hebben maar wel meewillen op deze Powa Challenge MTB tour, geef dit dan aan ons door!

WAT VOOR FIETS WORDT ER GEBRUIKT?

Voor deze tour gebruiken we Cannondale mountainbikes met hydraulische schijfremmen.

KAN IK ZONDER ERVARING MEE?

Enige mountainbike en/of het fietsen van langere afstanden is aan te raden voor deze tour. Een aantal dagen voor de start van de tour wordt een “testrit” gereden met alle deelnemers. Tijdens deze tour wordt het niveau bepaald en wordt een advies uitgebracht of het verstandig is om wel of  niet deel te nemen aan de tour.

ZIJN ER GEVAARLIJKE DIEREN?
In principe vind je geen gevaarlijke dieren op deze mountainbiketour, wel heb je in de schemering te maken met muggen. Een goede bescherming met lange mouwen, een lange broek en het middel Deet is dan ook aan te bevelen. 

MOET IK SPECIALE UITRUSTING KOPEN?

Het grootste deel van de uitrusting wordt door 'Fietsen in Suriname' ter beschikking gesteld, maar als je twijfelt over je uitrusting neem dan contact met ons op. Een echte fietsbroek is aan te raden maar deze zit niet in ons pakket wel is het mogelijk om bij ons fietskleding van ons eigen merk te bestellen! Wanneer je over een eigen helm en fietsschoenen beschikt vragen wij je deze zelf mee te nemen, Een uitgebreide paklijst ontvang je bij boeking.
 

MOET IK ZELF ETEN, DRINKEN EN SLAAPBENODIGDHEDEN MEENEMEN?

Eten en drinken, en slaappullen als hangmat, tent en kookgerei zit in het tourpakket inbegrepen. Mocht je speciale wensen hebben voor het eten, geef dit dan op tijd aan ons door. Soms zal het zijn dat je speciale voeding zelf moet meenemen omdat niet alles makkelijk te verkrijgen is in Suriname. Wil je een deken voor de nacht, neem deze dan zelf mee. 

IS ER EEN LEEFTIJDSGRENS?
In principe hanteren wij geen leeftijdsgrens. We vinden het veel belangrijker dat je over een flexibele instelling en teamgeest beschikt. Dit is een trip door een ruig en onbewoond natuurgebied waar de kans bestaat dat als gevolg van lokale omstandigheden afgeweken moet worden van de vooraf geplande route e.d..