Zelfstandige fietsreis Suriname

Specs
Prijs per persoon: 
€1 395.00
Dagen: 
16

Graag helpen wij u bij het samenstellen van uw individuele reis. Het is mogelijk om het begin van de vakantie langs de kust te fietsen. Vervolgens kunt u dan een meerdaagse jungle tour. Mail uw wensen naar info@fietseninsuriname.com , of vraag naar een van onze arrangementen. 

Tijdens de individuele fietsreizen krijgt u de route mee en worden de accommodaties voor u geboekt. U neemt zelf uw bagage voor een aantal dagen mee. Uw overige bagage wordt voor u opgeslagen. Maaltijden zijn niet inbegrepen.

Dag 1 Aankomst Suriname
Dag 2 Palulu camping (natuurbadplaats)
Dag 3 Palulu camping (natuurbadplaats)
Dag 4 Lelydorp
Dag 5 Groningen
Dag 6 Groningen
Dag 7 Paramaribo
Dag 8 Paramaribo
Dag 9 Plantage Frederiksdorp
Dag 10 Plantage Commewijne
Dag 11 Plantage Commewijne
Dag 12 Domburg
Dag 13 Palulu camping (natuurbadplaats)
Dag 14 Palulu camping (natuurbadplaats)
Dag 15 Palulu camping (natuurbadplaats)
Dag 16 Aankomst Nederland

 

Dag 1: Aankomst in Suriname
Op de luchthaven wordt u ontvangen door de gids van Fietsen in Suriname. Deze brengt u naar Palulu Camping. De transfer duurt ongeveer 10 minuten.

 

Dag 2: Palulu camping (natuurbadplaats)
In de ochtend kunt u een fietstocht door het savannegebied maken. Door de hoge temperaturen is het aan te raden om op tijd te starten met fietsen. Zeker tijdens de eerste dagen zal u lichaam zich nog aan de warmte en de hoge luchtvochtigheid moeten aanpassen. Vanuit Palulu is er gelegenheid om te zwemmen in de kreek of kunt u het bos te voet verkennen.

Fietsafstand 20 km

 

Dag 3: Palulu camping (natuurbadplaats)
Vanaf de camping kiest u zelf hoe u de dag wilt besteden. Fietsen, wandelen of alleen maar lekker luieren, het kan allemaal.

 

Dag 4: Lelydorp

Vanaf Palulu fietst u naar Lelydorp, een voorstadje van Paramaribo. Lelydorp is vernoemd naar de ingenieur Cornelis Lely, in Nederland bekend van de Zuiderzeewerken. In Suriname kent men hem vooral ban de aanleg van de zogenaamde goudtrein van Paramaribo naar het binnenland. In Lelydorp is een vlinderkwekerij te vinden, die onder meer ook poppen aan dierentuinen in Europa levert. Een bezoek is zeker de moeite waard.

Fietsafstand 25 km

 

Dag 5: Groningen

Na een overnachting in Lelydorp fiets u naar Groningen. Groningen was de vestingplaats van de Nederlandse boeren die in 1845 in Suriname aankwamen. Het monument van 100 jaar boerenkolonisatie in het centrum herinnert hier nog aan. Naast dit monument zijn er nog veel andere monumenten te vinden in Groningen, waaronder een monument van de onafhankelijkheid, Hindoestaanse Immigratie en afschaffing van de slavernij.

Fietsafstand 40 km

 

Dag 6: Groningen

Vandaag fietst u vanuit Groningen naar de hoofdstad Paramaribo. U fietst wederom door plattelands gebieden naar de hoofd stad. Dichterbij Paramaribo wordt het verkeer drukker.  Aangekomen in Paramaribo maakt u na een paar dagen van relatieve rust kennis met de drukte van de grootste stad van Suriname.

Fietsafstand 50 km

 

Dag 7: Paramaribo

’s Middags stappen we op de fiets en onder begeleiding van de gids maken we kennis met de hoofdstad Paramaribo. Bezienswaardigheden zijn o.a. de Palmentuin, Fort Zeelandia, de Centrale markt, etc. We overnachten weer bij het guesthouse Twenty4.

Fietsafstand 5-10 km

 

Dag 8: Paramaribo

Vandaag heeft u een dag ter eigen invulling in Paramaribo. Geniet van de bezienswaardigheden en de verschillende eetgelegenheden in de stad.

 

Dag 9: Plantage Frederiksdorp

Vanuit Paramaribo fietst u in de richting van Leonsberg, waar u met een boot de Surinamerivier oversteekt naar Frederiksdorp(Commewijne). Deze voormalige koffie- en cacaoplantage is na jaren van verval, uiteindelijk in oude glorie hersteld en tot hotel omgebouwd. De plantage is het enige object buiten Paramaribo dat een plaats heeft gekregen op de Surinaamse monumentenlijst.

Fietsafstand 40 km

 

Dag 10: Plantage Commewijne

Vanuit Frederiksdorp vertrekt u met de fiets door verschillende dorpen naar Hotel de Plantage. Op de route komt u verschillende plantages tegen, die u naar keuze kunt bezoeken. Bij Mariënburg steekt u de Commewijne rivier weer over waarna u uw fietstocht kunt vervolgen.

Fietsafstand 35 km

 

Dag 11: Plantage Commewijne

Vandaag staat in het teken van relaxen op de plantage. U kunt wandelen of een korte fietstocht maken.U verblijft op Hotel de Plantage voor een extra overnachting.

 

Dag 12: Domburg

Vandaag rijdt u terug richting Paramaribo. U brengt een bezoek aan de plantage Peperpot, ooit een bloeiende koffie- en cacaoplantage. Op de plantage zelf is niet veel meer te zien is van de drukte van vroeger. De weg er naartoe is echter zeer de moeite waard en geeft een goed beeld van het leven in het rustige Commewijne. Vanuit Peperpot fietst u richting de Wijdenbosch brug. Het is mogelijk om de brug op de fiets over te steken. Vanuit de brug fietst u verder naar Domburg waar u overnacht.

Fietsafstand 50 km

 

Dag 13: Palulu

Op deze dag fietsen we vanuit Domburg terug naar Palulu.

Fietsafstand 45 km

 

Dag 14: Palulu

Een rustdag te Palulu. U kunt nog een laatste dag genieten van de warmte, het zwemmen in de kreek en de prachtige omgeving.

 

Dag 15: Palulu - terugvlucht

Vandaag fietst u nog een stuk in de omgeving of maakt u een wandeling. In de loop van de middag wordt u naar het vloegveld gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

 

Dag 16: Aankomst in Nederland