Mountainbike reis Suriname

Specs
Prijs per persoon: 
€1 249.00
Dagen: 
16
Afstand: 
400
Personen: 
6

Geniet van een MTB tour dwars door de Surinaamse Jungle. Dag een fietsen we nog over verharde weg naar Moengo, in het oosten. Daarna gaan we de jungle in over spannende wegen. We slapen op verschillende locaties langs de rivier, in vaste accommodaties of in tenten. We fietsen door savanne gebied, dicht oerwoud, goudvelden en natuurparken. De reis vertrekt bij minimaal zes deelnemers. De genoemde prijs is per persoon en exclusief vlucht van en naar Paramaribo. 

Accommodatie
Tijdens de MTB tours wordt er op verschillende locaties geslapen. Van luxe nachten in een van de mooiste lodges tot avontuurlijke nachten in een hangmat onder de sterren of een tent langs de kreek/rivier.

Dag 1 Aankomst Suriname
Dag 2 Korte fietstocht Paramaribo en omgeving
Dag 3 Paramaribo – Moengo
Dag 4 Moengo - Java
Dag 5 Java – Dubois Hill
Dag 6 Dubois Hill - Afobaka
Dag 7 Afobaka - Brownsberg
Dag 8 Wandeltocht watervallen Brownsberg
Dag 9 Brownsberg – Stone Island
Dag 10 Stone Island – Atjoni – Boven Suriname
Dag 11 Boven Suriname
Dag 12 Boven Suriname – Atjoni - Paramaribo
Dag 13 Vrije dag in Paramaribo
Dag 14 Vrije dag in Paramaribo
Dag 15 Terugvlucht
Dag 16 Aankomst NL

 

Dag 1: Aankomst in Suriname
Op de luchthaven wordt u ontvangen door de gids van Fietsen in Suriname. De transfer voert u in ongeveer een uur naar de accommodatie in Paramaribo.

Dag 2: Korte fietstocht Paramaribo en omgeving
Deze eerste dag wordt gebruikt om te wennen aan de warmte en om de fietsen voor iedereen op de juiste manier in te stellen. We steken de Surinamerivier en verkennen het gebied Commewijne. We brengen een bezoek aan de Plantage Peperpot.

Dag 3: Paramaribo - Moengo:
We verlaten Paramaribo en fietsen over de brug het gebeid Commewijne in. Vanaf daar gaan we richting Moengo. Het is een lange tocht over het een asfalt weg en uiteraard zullen we onderweg meerdere malen stoppen om wat te eten en te drinken. We kamperen op Moengo in tenten in Stafdorp.

Dag 4: Moengo - Java
Fietsen van Moengo naar Java over een technisch uitdagend terrein. Deze is een heel inspannende route. Eenmaal aangekomen op Java is er de gelegenheid om te zwemmen, uit te rusten en de omgeving te verkennen.

Dag 5: Java – Dubois Hill
We fietsen van Java naar Dubois Hill. Combinatie van Savanne en bauxiet wegen. Het laatste stuk is een flinke klim naar boven maar eenmaal op de top kunnen we genieten van de rust en de prachtige omgeving. We slapen hier in tenten.

Dag 6: Dubois Hill – Afobaka resort
Het loont de moeite om vandaag op tijd op te staan, vanaf de heuvel is er een prachtige zonsopgang te zien. We breken het kamp op en vertrekken na het ontbijt in de richting van Afobaka resort. Eenmaal gesetteld kunnen we tot rust komen en afkoelen n de Surinamerivier. We slapen in cabana’s.

Dag 7: Afobaka Resort
Vandaag verblijven we op het resort. Er kan een kleine wandeling of fietstocht in de omgeving worden gemaakt. Aan het eind van de middag wordt er een boottocht op het stuwmeer gemaakt.

Dag 8: Afobaka Resort - Brownsberg
Vanuit Afobaka Resort fietsen we naar Brownsweg. Daar nemen we de route naar de top van de Brownsberg, het is een behoorlijke klim. Eenmaal boven genieten we van het prachtige uitzicht over het Brokopondo Stuwmeer. We slapen in tenten.

Dag 9: Brownsberg – Stone Island
De dag start weer met een mooie zonsopgang op de Brownsberg. Na het ontbijt maken een wandeling in de bosrijke omgeving. Hier zijn verschillende watervallen te vinden, waar we even kunnen afkoelen. Na de lunch beginnen we aan de spannende afdaling naar Brownsweg. Vanuit daar vervolgen we onze fietstocht naar Stone eiland. We slapen hier in huisjes.

Dag 10: Stone Island – Atjoni – Boven Suriname
We fietsen vanuit Stone eiland naar Atjoni. Een prachtige tocht over asfalt, waar we langs de kostgrondjes komen die door de bewoners worden gebruikt om hun gewassen te verbouwen. Per korjaal gaan we naar een marron dorp. De fietsen worden op een veilige afgesproken plek achtergelaten.

Dag 11: Boven Suriname
In de ochtend maken we een dorpswandeling. Een gids vertelt over de gebruiken van de bewoners in de dorpen, waar men nog in grote mate zelfvoorzienend leeft. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 12: Boven Suriname- Atjoni - Paramaribo
Vroeg in de ochtend varen we terug naar Atjoni. We fietsen terug naar Brownsweg en vervolgen de rit naar Paramaribo met de bus.

Dag 13: Paramaribo
Dag ter vrije besteding

Dag 14: Paramaribo
Dag ter vrije besteding

Dag 15: Paramaribo - terugvlucht
In de ochtend kunt u nog een laatste keer langs de Surinamerivier lopen of de Centrale Markt bezoeken. Na de lunch is het dan tijd voor de transfer naar Zanderij.

Dag 16: Aankomst in Nederland