GoldRush Suriname

Specs
Prijs per persoon: 
€1 445.00
Dagen: 
10
Personen: 
8

Extreme MTB Challenge door de binnenlanden van Suriname

Start 12 november 2023

GoldRush Suriname is de ultieme mountainbike challenge in het oerwoud van Suriname. Met maximaal zestien deelnemers leggen we een spectaculaire route af over de heuvels van de Surinaamse jungle, door de houten stad Paramaribo, over plantages en smalle paadjes langs kostgrondjes. We steken rivieren over met houten korjalen, nemen een duik in de frisse kreken, slapen in tenten in het oerwoud, komen langs goudvelden, delen belevenissen aan het kampvuur en bouwen een cocktailparty op het prachtige Marina Resort Waterland aan de Surinamerivier.

Met een gemiddelde afstand van 85km per dag is het voor elke goed getrainde en ervaren MTB-fietser mogelijk deze challenge tot een goed einde te brengen. De nadruk ligt op plezier, teamspirit en avontuur. Snelheid staat in deze challenge dus niet centraal. De tocht op zich is al een hele uitdaging en het competitie-element zit eerder in het vinden en volgen van de juiste route.
Tijdens deze tocht maken we op een onvergetelijke manier kennis met de vriendelijke en gastvrije bevolking, het tropische klimaat, de ruige wegen en paden, de uitzonderlijke schoonheid van de natuur en de vele adembenemende berglandschappen.

Niveau van de challenge:

 • In één week ongeveer 550 km door de jungle van Suriname
 • Etappes van 65 – 100 km per dag
 • Hoogteverschil tot 1500hm per dag

 

VEEL GESTELDE VRAGEN

 

 • HOE IS HET WEER?   Door de wind merk je niet hoe fel de zon is, dus je moet jezelf goed beschermen en regelmatig insmeren met een beschermingslotion van tenminste factor 30.

 

 • IS HET EEN ZWARE TOCHT?  Het is een vrij pittige tocht met flink wat klimmen en afdalen over onverharde wegen. Daarnaast worden er behoorlijk wat kilometers per dag gemaakt. Een goede conditie en gezondheid is dus aan te raden op deze tour. Mocht u bepaalde gezondheidsklachten hebben maar wel meewillen op deze GOLD RUSH SURINAME, geef dit dan aan ons door!

 

 • WAT VOOR FIETS WORDT ER GEBRUIKT?  Voor deze Activiteit is een eigen mountainbike het beste. We hebben ook mountainbikes te huur. Het zijn dan Cannondale Trail4  mountainbikes met hydraulische schijfremmen.

 

 • KAN IK ZONDER ERVARING MEE?
 • Enige mountainbike en/of het fietsen van langere afstanden is aan te raden voor deze activiteit. Na inschrijving aan deze activiteti is het van belang om een trainingsschema te maken op voorbereiding aan deze trip.

 

 • ZIJN ER GEVAARLIJKE DIEREN?  In principe vind je geen gevaarlijke dieren op deze mountainbiketour, wel heb je in de schemering te maken met muggen. Een goede bescherming met lange mouwen, een lange broek en het middel Deet is dan ook aan te bevelen. 

 

 • MOET IK SPECIALE UITRUSTING KOPEN?  Het grootste deel van de uitrusting wordt door 'Fietsen in Suriname' ter beschikking gesteld, maar als je twijfelt over je uitrusting neem dan contact met ons op. Goede fietskleding is aan te raden maar deze zit niet in ons pakket wel is het mogelijk om bij ons fietskleding van ons eigen merk te bestellen! Wanneer je over een eigen helm en fietsschoenen beschikt vragen wij je deze zelf mee te nemen, Een uitgebreide paklijst ontvang je bij boeking.

 

 • MOET IK ZELF ETEN, DRINKEN EN SLAAPBENODIGDHEDEN MEENEMEN?   Eten en drinken, en slaappullen als hangmat, tent en kookgerei zit in het tourpakket inbegrepen. Mocht je speciale wensen hebben voor het eten, geef dit dan op tijd aan ons door. Soms zal het zijn dat je speciale voeding zelf moet meenemen omdat niet alles makkelijk te verkrijgen is in Suriname. Wil je een deken voor de nacht, neem deze dan zelf mee. 

 

 • IS ER EEN LEEFTIJDSGRENS?
  In principe hanteren wij geen leeftijdsgrens. We vinden het veel belangrijker dat je over een flexibele instelling en teamgeest beschikt. Dit is een trip door een ruig en onbewoond natuurgebied waar de kans bestaat dat als gevolg van lokale omstandigheden afgeweken moet worden van de vooraf geplande route e.d..