Suriname, prima fiets land!

Suriname, een ideaal fietsland.

Suriname is bij uitstek een prima land om te fietsen. Het land geeft de mogelijkheid om je passie, het fietsen, te combineren met natuur belevening, brengt je naar de gezamenlijke gschiedenis van Suriname en Nederland en biedt je de mogelijkheid om de vele culturen te ontdekken.

Suriname is een groot land met de meeste bosbedekking van de hele wereld. Langs de kust van Suriname kun je fietsen van de ene oude plantage naar de andere. Deze oude plantages zijn inmiddels dorpen geworden. Elk dorp heeft zijn eigen karakter. Dit vanwege de samenstelling van  de bewoners. Dorpen waarbij de inwoners uit Javananen bestaan, hebben een hele andere aanblik en beleving dan een dorp waar Hindoestanen in de meerderheid zijn. En een gemengd dorp heeft weer zijn eigen allure. Ook bepalen de middelen van bestaan van zo’n dorp haar karakter. Leeft zo een dorp van visserij, dan is de opzet en dus je ervaring heel anders dan die van een dorp dat het van de landbouw moet hebben.

De weinige wegen die door de jungle gaan, vormen een enorme uitdaging voor de mountainbikers. Het binnenland is heel dun bevolkt, dus je kuht dagen fietsen zonder een dorp tegen te komen. Slapen gebeurt daarom meestal langs rivieren en kreken in tenten of hangmatten. Dus eigenlijk fiets je van de ene rivier of kreek naar de andere. Elke ochtend word je wakker door het gezang van vele vogels. Ook zie je tijdens het fietsen veel verschillende dieren. En je rijdt door natuurgebieden, houtkap consessies en goudvelden.

Een ware belevenis in een rijk land!!