Nieuw! Powa Challenge MTB tour

Powa Challenge Mountainbike tour

Enkele jaren geleden waren de meeste wegen buiten Paramaribo onverhard. Voor een dagje mountainbiken hoefden we niet ver het binnenland in te gaan. Door de ontwikkeling van het land is de overheid  enkele jaren geleden gestart met het verharden van de wegen in en naar het binnenland. Deze strakke en gladde wegen zijn voor onze Mountainbikers niet interessant. Voor ons de reden om dieper de jungle in te gaan voor mooie mountainbike uitdagingen.

 De Powa Challenge MTB tour is een zeer pittige mountainbike tour met veel klimwerk. De tour start bij de Brug over de Surinamerivier te Carolina en wij fietsen eerst langs Blakawatra, dan langs het stuwmeer en eindigen op de top van de  Brownsberg, dwarst door verschillende landschappen (bostypes), heuvelland  en over verschillende ondergronden. In deze gebieden komen voornamelijk  mijnbouwactiviteiten (goud en steenslag) en houtkap voor.

Dag 1: Vanaf de Surinamerivier start de tour met een (kleine) korte klim. Dan fietsen we langs de indianendorpen Pierre Kondre, Joden Savanna,  Redi doti en Kasipora. Voorbij de afslag naar Blakawatra gaan we rechtsaf naar het zuiden. De ondergrond is goed voor kleine klimmetjes. Na ruim 30 km komen we aan op een brede weg welke onderhouden wordt door Antino Mine, een dochteronderneming van MNO Vervat waar we grote trucks met steenslag voor de wegenbouw zullen tegenkomen. Bij het verlaten van deze  brede weg is het  nog enkele kilometers  fietsen, waarvan 3 km klimmen, om het plateau te bereiken waar we gaan slapen.

Dag 2: Hierover kan ik kort zijn:  De tocht door een zeer heuvelachtig landschap en een mooi natuurgebied zal veel van de fietsers vragen. Aan het eind van deze dag ,met 44 km in de benen en tientallen heuvels/ bergen achter de rug, komen we aan bij de Stuwdam. We slapen langs de rivier.

Dag 3: De dag begint met het mooie uitzicht  over het stuwmeer. De eerste 8 km gaan over de verharde weg. Daarna verlaten we deze weg voor een uitermate mooie MTB weg met vele klimmetjes om aan het eind de Brownsberg te bedwingen.Totaal 41 km!!!

Dag 4: Op deze dag wandelen we door het Brownsberg Natuurpark . In de middag dalen we af naar het dorp Brownsweg om vervolgens met de auto naar Paramaribo te rijden.

Een tocht alleen voor gevorderde Mountainbikers!!!!