Mountainbiken langs de Plantage

Plantage Mountainbike Tour.

Bij ons bedrijf komen veel mensen een fiets huren. Bij het zien van onze mountianbikes krijgen ze meteen de kriebels. “Mag ik deze huren? Mag ik het uitproberen? Ziet er stoer uit! Welke tours voeren jullie uit op deze fietsen?” En daar zie ik de teleurstelling in de gezichten. “Drie dagen, de Brownsberg op? In deze warmte? Nee dat is teveel en te zwaar voor mij...” Wat ik steeds in de ogen van deze mensen zie, is dat zij graag op zo’n fiets zitten maar dan voor een korte rit.

Juist voor deze doelgroep hebben we een fietstour bedacht. Een gezellige tour op de MOUNTAINBIKE naar een gebied met heel veel plantage historie. We brengen een bezoek aan de enige draaiende koffie plantage in Suriname, en voordat we terug fietsen naar Paramaribo kunnen we een duik nemen in het zwembad. Het is een actieve tour met een historische belevenis.

Je moet er niet vies van zijn om vies te worden ;-) . In de regentijd zijn enkele van  de wegen drassig. Dan is het letterlijk vallen en opstaan. Rollen in de modder.

We fietsen door verschillende oude plantages, nu zijn dat dorpjes zoals; Rust & Werk, Frederiksdorp, Marienbosch, Kroonenburg, Alkmaar, Marienburg en Nieuw-Amsterdam.   We fietsen door de koffie plantage en drinken de “KW” (katwijk) koffie.

Zo, wil je een dagje mountainbiken? Meld je maar snel bij ons aan!