Fietsen in de groene wildernis is een must!!

In 2018  hebben we het record aantal fietsreizen uitgevoerd. Steeds meer mensen ontdekken dat Suriname genoeg te bieden heeft op fietsgebied. Het is tenslotte een van de groenste land op aarde. Als je van cultuur, natuur en een beetje avontuur houdt, is  een fietsreis naar Suriname een aanrader. Wij staan garant voor een geweldige ervaring!

Afgelopen jaren hebben we goed in kunnen spelen op de wensen van de diverse groepen. Met de cultuur liefhebbers die korte fietstochten wilden maken zijn wij enkele dagen naar de oude plantages in Commewijne, vlak bij de hoofdstad Paramaribo geweest . In Commewijne vertelden we het verhaal over de plantage geschiedenis en op de oude koffie  en cacao plantage Perperpot dronken we een heerlijk bakje koffie. Tevens toonden we de overwoekerde  koffie- en cacaobomen als ook de oude loodsen waar vroeger het produktieproces plaats vond. We overnachtten op een  accommodatie op een oude plantage.

Andere groepen vonden het leuk om langere fietstochten te maken en we brachten ze naast naar Commewijne, met zijn plantage geschiedenis, ook naar Lelydorp en Groningen. Daarbij bezochten we de Bird Paradise in Lelydorp, de luiaarden opvang te Saramacca en we sliepen in een van de leuke accomodaties die Groningen te bieden heeft.

De natuurliefhebbers gingen met ons op de mountainbike naar de jungle, afhankelijk van de wensen van de groep planden we onze tours. Met diegenen die er voor kozen om enkele dagen te fietsen en prijs stelden op comfort, fietsten we door de jungle naar degelijke accomodaties, waar we heerlijk tot rust kwamen. Met de ervaren moutainbikers trokken we diep de jungle in naar afgelegen plekken, over slecht onderhouden wegen, toffe parcoursen. We sliepen meestal in tenten langs de weg en onze badkamer was de kreek of rivier bij onze bivakplaats.

Ook dit nieuwe jaar staan we weer klaar om met  nieuwe groepen dit prachtige land te leren kennen op de Mountainbike.