Commewijne op de MTB

Mountainbiken in Commewijne is weer een geheel andere belevenis dan op de gewone fiets. Als je denkt dat je hier alle wegen al kent, heb je het mis!

Onze gids neemt je mee naar over uitdagende kleine paadjes waarvan de meesten niet weten dat deze er zijn! Op deze manier leer je niet alleen veel over de geschiedenis van de vele plantages die we aandoen, ook is het een uitdagende tocht door de mooiste plekjes van de omgeving.

Vanaf Fietsen in Suriname vertrokken we richting de 50 meter hoge Wijdenbosch brug, waar onze conditie meteen al werd getest. Een goede warming up, en een prachtig uitzicht als je boven bent! Eenmaal aan de andere kant van de Surinamerivier gingen we al snel het asfalt af. Via kleine weggetjes reden we naar plantage Peperpot. Over een paadje langs het bos vervolgden we onze weg richting Mariƫnburg. Met de mountainbike kan je over de dijk fietsen, met een lekker windje en een mooi uitzicht over de Surinamerivier. Overal om ons heen schieten hier hagedissen in allerlei kleuren voor ons weg! Na een flink stuk fietsen kwamen we aan bij de voormalige suikerrietplantage Mariƫnburg. Erg bijzonder om te zien en te horen wat er zich hier allemaal heeft afgespeeld.

Om terug te keren naar Paramaribo namen we de boot die ons naar Leonsberg bracht. Even uitrusten en genieten van het uitzicht! Daarna wachtte ons nog een klein stukje, terug naar Paramaribo, waar we met een voldaan gevoel aankwamen.