Coropina KanoTour

Specs
Prijs per persoon: 
€70.00
Dagen: 
1
Uren: 
4

Stap in de wereld van het tropische woud en zijn kreken en rivieren. Geniet van de natuur in zijn puurste vorm en reis met je eigen kano over deze bijzondere kreek vlakbij Paramaribo en laat je meeslepen op het ritme van de natuur.

Programma

De Coropina Kreek ligt op minder dan een uur rijden van Paramaribo op de weg naar het vliegveld Zanderij. Het is een bijzonder mooi gebied waar we tijdens het varen tal van bijzondere dieren kunnen zien zoals apen, capibara's (beversoort), kaaimannen en een grote hoeveelheid bijzondere vogels, waaronder verschillende papegaaisoorten. Het is een waterrijk gebied dat voor het grootste deel bestaat uit kreken en aan elkaar geschakelde zwampen. Een prachtige dagtrip voor avonturiers, jong en oud, die van natuur en avontuur houden. 

We verzamelen bij ‘Fietsen in Suriname’,  tegenover de Palmentuin en reizen per auto samen met de kano's naar het startpunt van de reis: de Coropina Kreek. Hier bepakken we onze kano's en beginnen we aan onze tocht over water naar plantage Hannover. We banen ons een weg over de soms smalle en dichtbegroeide kreek. Dit is ook een mooie gelegenheid om bijzondere dieren te “spotten” of de kleurenpracht te bewonderen van de met luid gekrijs overvliegende papegaaien. We lunchen op een prachtige plek midden in het bos op de oevers van de kreek. Niets is heerlijker dan te genieten van alle geluiden in het oerwoud, ver van de drukke stad, onder het genot van een goede maaltijd!!

Inclusief: gids, alle transport, kano's plus alle toebehoren, lunch, medical kit en reddingsvesten.

 

 

 

VEELGESTELDE VRAGEN

HOE IS HET WEER? 
Door de wind merk je niet hoe fel de zon is, dus je moet jezelf goed beschermen en regelmatig insmeren met een beschermingslotion van tenminste factor 30.

IS HET EEN ZWARE TOCHT? 
Nee, iedereen met een normale conditie en goede gezondheid kan deelnemen aan deze kanotocht. Het is geen race en de bedoeling is om op een actieve manier te genieten van de bijzondere omgeving.

WAT VOOR KAYAK WORDT ER GEBRUIKT? 
Voor deze reis gebruiken we de nieuwe Tarpon 160 Sit on Top kayaks. De vlakke bodem in de kuip zorgt voor een stabiele boot, terwijl zijn lengte en geringe diepgang zorgen voor voldoende snelheid. De boot heeft een comfortabele rugleuning, voldoende bagageruimte voor meerdaagse expedities, twee kuipluiken en een groot ovaal luik. Lengte 4,27 meter/breedte 71cm/gewicht 28 kg, kortom de ideale boot voor deze trip!

KAN IK ZONDER ERVARING MEE? 
In principe kan iedereen zonder enige kano ervaring deelnemen aan deze reis, wel adviseren we reizigers zonder kano ervaring vooraf een paar keer een kano te huren om zo enige ervaring op te doen.  Er gaat tijdens deze trip zeer ervaren begeleiding mee die je tijdens de reis met raad en daad bij staat.

ZIJN ER GEVAARLIJKE DIEREN? 
In principe vind je geen gevaarlijke dieren, wel heb je in de schemering te maken met muggen. Een goede bescherming in de vorm van lange mouwen, een lange broek en het middel Deet is dan ook aan te bevelen..       

MOET IK SPECIALE UITRUSTING KOPEN? 
Het grootste deel van de uitrusting wordt door Travel4Pros ter beschikking gesteld, maar als je twijfelt over je uitrusting bel ons dan even op. Een uitgebreide paklijst ontvang je bij boeking.

IS ER EEN LEEFTIJDSGRENS? 
In principe hanteren wij geen leeftijdsgrens. We vinden het veel belangrijker dat je over een flexibele instelling en teamgeest beschikt. Dit is een trip door een ruig en onbewoond natuurgebied waar de kans bestaat dat als gevolg van lokale omstandigheden afgeweken moet worden van de vooraf geplande route e.d.

                                                                                                            
NIET INBEGREPEN IS: Verzekering, uitgaven van persoonlijke aard.