Zilverkust Portugal MTB reis

Specs
Prijs per persoon: 
€649.00
Dagen: 
7
Afstand: 
310

Vertrekdata:

  • 24 augustus t/m 30 augustus 2019
  • 31 augustus t/m 06 september 2019

Activiteiten
Elke dag starten we vanuit de zelfde plek en fietsen we verschillende richtingen op. We zijn in de middag en soms aan het einde van de dag weer terug in de accommodatie. De afstanden die afgelegd worden zijn divers. We lunchen meestal onderweg, maar bij korte ritten doen we dat in de accommodatie. Elke route is anders. Zo fietsen we de ene dag over kleine bospaden (singletracks), andere momenten zullen we langs de Lagoon fietsen, door dorpjes of over één van de vele heuvels die dit prachtige land rijk is.
We zullen ook langs de gewone autoweg fietsen als er geen andere mogelijkheden zijn. Dag 1 en dag 7 zijn de reisdagen. Op deze dagen wordt er niet gefietst.

Accommodatie
We verblijven in een villa in het dorp Foz do Arelho. In dit mooie pand zijn er 8 slaapplaatsen. 4 maal een eenpersoonsbed, en 2 maal een tweepersoonsbed. Deze accommodatie bevat 4 badkamers, een ruime keuken, een eethoek, twee ruime woonvertrekken en een Man cave kelder. Ook is er een zwembad aanwezig bij het huis. Vanuit het balkon hebben we een mooi uitzicht over de Lagoon van Obidos.

Het Programma
Dag 1: Aankomst in Portugal
Op deze dag wordt iedereen opgehaald vanuit het vliegveld of vanuit Lissabon en naar de accommodatie gebracht. Bij een strandtentje zullen we elkaar tijdens een etentje beter leren kennen. Tevens zullen we genieten van een prachtige zonsondergang.
Dag 2: De Lagoon en Orbidos – 60 km
In de ochtend fietsen we langs de Lagoon over single trackjes naar de andere kan van het dorp. Op de terugweg nemen we een afslag om naar de oude stad Obidos te fietsen.
Dag 3: San Martinho en Nazare – 60 km
In de ochtend fietsen we vanuit de accommodatie richting het noorden. We komen dan op de hoge kustwand terecht. We fietsen over single tracks en MTB paden. Vlak langs de kust passeren we San Martinho met als eindbestemming de stad Nazare. Na de lunch keren we weer terug naar de accommodatie.
Dag 4: Monte Junto – 100 km
Vandaag maken we een lange rit. We fietsen naar Monte Junto. Ook maken we ook een klim van 1400 meter. We zullen ongeveer aan het eind van de dag weer terug bij de accommodatie zijn.
Dag 5: Wijnproeverij Quinta Do Gradil – 30 km
Vandaag maken wij een korte rit van circa 30 km. ’s Middags zullen we de wijnproeverij Quinta Do Gradil bezoeken.
Dag 6: Lagoen en Beleal – 60 km
Deze dag kiezen wij voor een route die start langs de Lagoon en vervolgens nemen we een afslag naar Beleal.
Dag 7: Vertrek
In de ochtend, nadat iedereen klaar is, rijden we iedereen per bus terug naar het vliegveld/Lissabon.

Fietsreis pdf download: